Fiskelov på Fisksätra holme

FiskelovFiske på Fisksätra holme

Under tre dagar i slutet av juni fick ett hundratal barn och ungdomar prova på att fiska nere på Fisksätra holme. Nystartade Fisksätra Fiskeförening, tillsammans med Sportfiskarna, arrangerade något de kallar för Fiskelov. När jag besökte Fisksätra holme så var det full aktivitet från bron och bort till stora bryggan vid piren. Ale Jukić från Fisksätra Fiskeförening sprang runt och försökte hjälpa alla. Några hade viftat lite för entusiastiskt med sina metspön och fastnat med metreven i buskar och grenar. Andra hade problem med att få fast betet på kroken. När Ale senare får en lugn stund berättar han hur det hela startade.Fiske 2

Victor Sandberg, regionalt ungdomsansvarig på Sportfiskarna, och Ale Jukić från Fisksätra Fiskeförening.

– Vi pratade med Lina på Folkets Hus och hon sade att hon hade pratat med en från Sportfiskarna och frågade om vi ville ha ett möte med honom. När vi väl satt på mötet sade han att de hjälper till att arrangera fiskelovsveckor och frågade ifall vi i fiskeföreningen var intresserade av att ha en här i Fisksätra.
Personen de träffade var Victor Sandberg, regionalt ungdomsansvarig på Sportfiskarna.
Fiskelov är Sportfiskarnas storsatsning på sommarlovsfiske för barn och ungdomar.
– Vi använder sportfiske som verktyg för integration, socialisering och för att öka kunskapen om livet i och kring vatten, berättar han när jag träffar honom och Ale vid en av Holmens nya fina grillplatser. De har precis bjudit några barn från Igelboda skola och förskola på grillad korv.
– Sportfiskarna har hjälpt oss med material och allting annat. Det enda vi behövde göra var att komma hit med ett glatt humör. Det är jättebra. Det kom faktiskt fler än jag trodde, säger en nöjd Ale.

Det är lätt att tro att Ale och Victor har känt varandra länge. Men så är det inte. När jag frågar Ale om varför de startade en fiskeförening i Fisksätra så får jag kanske en förklaring.
– Vi startade en fiskeförening för att bjuda in människor. Fiske tycker jag gör att man kommer väldigt nära människor som man trodde att man inte skulle kunna hänga med. Man kan börja prata med vem som helst, svarar han.
När jag ser honom, Victor och alla andra tillsammans nere på Holmen så verkar det stämma.

Johan Murén

Bookmark the permalink.

Comments are closed.