Ann Boreus fyller 80 år.

Hur länge har du boimgrestt här i Fisksätra? 
Vi flyttade till Fiskis hösten 1972 då endast villorna och Ålgatan och en Konsum-låda fanns.
Lidingöbanan hade försvunnit men hemkänslan blev härlig när jag hörde saltisbanans gamla tåg , ett ljud som jag växt upp med.
Vi kom från Holland med små barn utan plats i dagis och fulla personnummer. Andra språk var finska . Detta byttes till ”rumänska” för att senare bli arabiska/somaliska. Hela tiden fanns ett centrum i biblioteket med drottningen Barbro B .  Alla de många föreningarna dök upp. Med komplettering kunde jag börja jobba. Mest underlättade då bussen kom. Jag passade inte i Saltis utan kände mig bättre i Orminge och Järla. Hela tiden har jag kunnat använda mina kunskaper från att ha bott utanför Sverige. När projektet Rosen skulle sluta var jag med att bilda föreningen som klarade sig i 14 år. Men sådde en massa idéer som än finns .
Nämn en händelse som du minns här från Fisksätra?
Allra mest fantastiskt är Guds Hus. Detta är det viktigaste som uppstått i Fiskis.
Finns det något du ångrar?
Så sorgligt att jag inte har kunnat få fler kvinnor att engagera sig i samhället. Simtimmen är ju bara ett första steg och nu hoppas jag att Folkets Hus Tjejtorsdag ska hjälpa till att nå kvinnorna.
Om du ser tillbaka på tiden i Fisksätra. Vilken tid har varit den mest intressanta, vad gäller politik, kultur, feminism?
Kulturen har understötts av många och jag hoppas på mer i Folkets Hus. Fiskis museum och Hamn har vi nu  och tackar för det. Tyvärr har vi en moské för mycket. Och tyvärr finns en uppfattning att det är bara alliansröstande bland villorna och att de flesta stöttar vänstern i gula husen. Enligt mig är detta en sanning med modifikation.Även om jag har varit engagerad i Nackapolitiken så prisar jag helst samarbete över alla sorters gränser. Det finns i Fiskis som tur är. Bästa tiden är nu.
Jag hoppas att alla krafter setts in för att visa alla möjligheter som finns och att viljan betyder så mycket.
Nämn en händelse som du minns här från Fisksätra?
Jag ångrar att jag inte stod på mig mer och kunde behålla Rosen för de unga flickornas skull.
Jag försöker nu att åter bli rörlig och kunna gå , vandra igen. Jag har förlikat mig med att skridskor och skidor är förbi.
Genom tiderna i Fisksätra. Nämn några personer som i dina ögon är personer som har varit framstående eller gjort bra saker.
Förutom Barbro så har Ameli Tham, Anad, alla som jobbat för Folkets Hus och Hamn  har min stora beundran. Fiskis finns på kartan för en hel del positivt till och med känt i vissa kretsar i England.
Stort grattis Ann!
//JH
Bookmark the permalink.

Comments are closed.