Fotbollsturnering

Imorgon smäller det! Fotbollsturnering i Fisksätra sporthall. Arrangerad av Ung I Fiskis! Det kommer säkerligen bjudas på bländande teknik och rafflande matcher. Gå dit och supporta!

Detta är en del i ett projekt som går ut på att stödja unga i Fisksätra och nyanlända. Två av lagen som deltar är nyanlända som kommer från Jobblotsens flyktingboende i Fisksätra. Vidare deltar flera lag från Fisksätra och lag från bland annat Högdalen och Tensta.Mouadh och Hamza

Ung i Fiskis är en förening som startades av Mouadh Jeddi och Hamza Cherkani. Består nu av ett tiotal Unga Vuxna från Fisksätra.

Intervju med Mouadh Jeddi:

Berätta lite om projektet.

En förening som vill aktivera och ungdomar i Fisksätra och ensamkommande barn.

Som förening vill vi att alla ungdomar och barn i Fisksätra ska ha något att göra och att ensamkommande barn ska få hjälp att integreras i det svenska samhället.

Alla i gruppen har minst en förälder som inte är svensk. Vi har olika kulturbakgrund. Jag kom till Sverige 2013. Det var svårt i början att ta initiativ till att prata med folk. Jag vill inte att någon annan ska ha samma erfarenhet. Jag gick upp 30 kilo för att jag bara satt hemma när jag inte var på SFI.

När jag kom till folkets hus 2016 blev allt bättre. Jag träffade vänner och fick sociala kontakter.

När Morgan började hjälpte han mig att ta ännu ett steg framåt och jag startade Ung I Fiskis.

Jag vill vara ett exempel och förmedla att även om man inte är bra på svenska kan man uträtta något här i Sverige och starta ett nytt liv.

Vad har du för förväntningar inför fotbollsturneringen?

Att visa att Fisksätra kan hålla i event. Att folk kan komma hit utan att det blir några problem.

Att killarna från HVB-hemmen ska vara med. Fjorton stycken kommer och spelar och en är där och filmar från Jobblotsens Flyktingboende eftersom vi håller på och gör en dokumentär om projektet i samarbete med Jonny Holmberg från Fisksätra Folkets Hus och Stena fastigheter.

//JH

 

Ung I Fiskis fisksätr

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.