Nu orkar jag inte mer

I snart två år har jag drivit fisksätra.se helt själv. Det har varit ett extremt roligt projekt men också extremt tidskrävande.  Självklart har jag haft lite hjälp på vägen men i det mesta har jag suttit själv på kvällar, nätter och helger för att kunna uppdatera er om allt kul som finns och händer här i Fisksätra.

Grundidén till sidan var att skapa en samlingsplats på Internet där användaren lätt kunde få en överblick över vad som är ”på gång” i Fisksätra. Både boende, besökare och föreningar skulle lätt kunna se när något hände, och så blev det. Sedan start har sidan haft runt 2000 unika besök i månaden vilket känns helt underbart!

Jag har under åren som gått lyckats göra en massa roliga saker. Det första jag började med var att jaga rätt på Fisksätras originallogga, ett tidskrävande jobb med många timmar på bibblan. Tillslut hittade jag den men eftersom den hade några år på nacken utlystes en tävling och en ny logga togs fram. Loggan fick sedan pryda en bärkasse.

Jag tycker det är extremt viktigt att vi visar omvärlden att vi är stolta över att bo i Fisksätra och därför tog jag fram både vykort och bärkassen så vi kan sprida budskapet ”Fisksätra, Där vi tillsammans skapar framtiden”.

Jag tror på Fisksätra och jag tror på en stor gemenskap! Jag tycker inte man kan göra skillnad på höjder och centrum, vi är ett, vi är samma, vi är alla människor och i det temat blev det en stor fest ”Allt för Fiskis”. ”Allt för Fiskis” var en succé men jag nöjde mig inte där, jag ville sammanföra människor och sprida glädje så förra julen bjöd jag på glögg i centrum och på julafton gick jag ner med min familj till Holmen för att fira med alla som ville. Nu är även kartan över Fisksätra klar och jag hoppas den kommer användas av både boende och besökare =)

Mitt mål var i början att bara informera, men ju mer jag gjorde desto mer såg jag. Jag såg klyftan mellan höjder och centrum, jag såg hur barn valde andra skolar och jag hörde om olika groll som fanns. Detta gjorde mig ledsen och jag bestämde mig för att kämpa för en större gemenskap. Jag ville och vill fortfarande sudda ut gränserna mellan höjder och centrum mellan Fiskis och Saltis för vi är ett, vi är alla samma, vi är alla människor!!!

Jag har inte kommit så långt som jag önskat med att sudda ut gränserna men jag känner att med fisksätra.se kan vi börja något stort.  Vi kan börja sprida ett gott rykte om Fisksätra, vi kan berätta vilka vi är och vi kan bjuda in närområdet till allt härligt som finns här och hjälpas åt med de problemen som dyker upp.

Jag måste nu lämna detta projekt och allt volontärt arbete för att orka med livet, men jag bor kvar och jag kommer garanterat inte bara kunna sluta även då jag ska försöka. Men en glädjande nyhet är att Folkets Hus kommer driva sidan med stöd av Nacka kommun med mig som konsult.

Folkets Hus är en av de viktigaste organisationerna vi har här i Fisksätra och det är viktigt att vi alla stöttar deras arbete. Deras förening lever på VÅRA initiativ och VÅR drivkraft.

Folkets Hus kan inte hålla huset levande utan oss och vårt medlemskap. Tillsammans med Folkets Hus kan vi starta föreningar, kanske ha gympa för små barn, skapa en fotoutställning eller varför inte starta en pappagrupp, en kvinnogrupp eller en grupp där där vi lagar mat tillsammans? Vem som helst kan gå till Folkets Hus med sin idé och få en knuff i rätt riktning men GLÖM INTE det är vi som bor här i Fisksätra som måste GÖRA, DRIVA OCH TA INITIATIVET.

Det finns massor vi kan göra för att göra ett redan bra Fisksätra bättre och jag skulle vilja uppmana alla att engagera sig i tex Hållplats Fisksätra, i att skriva blogginlägg här på Fisksätra.se, följa med nattvandrarna en kväll eller som jag skrivit ovan ta kontakta Fisksätra Folkets Hus.

Precis som förra julen har fisksätra.se bestämt sig för att inte låta någon sitta själv på självaste julafton och i år har även föreningen ”Ung i Fiskis” och Folkets Hus samma tanke, så bättre kan det inte bli och detta kommer även bli det sista jag gör för ett tag framöver.

Hoppas vi ses på julafton.
All kärlek
PiaMaria

fisksatra-pia

Bookmark the permalink.

Comments are closed.