En kärleksfull avskedsgåva till Fisksätra

Har ni sett den än? Skylten som står uppsatt strax innan busshållsplatsen Ostronvägen. Man kan se den om man sitter på höger sida i bussen.

”Far sakta genom Fisksätra – Där är så ljufvligt” står det. På en liten plakett under finns informationen att den är en parafras på en skylt i Saltsjö-Duvnäs, och att en jämtlänning och en före detta Fisksätrabo satt upp den här som en kärleksfull gåva till området.

Kopia av Saltsjö-Duvnäs skylt i Fisksätra

I måndags var det vernissagefest för skylten. Upphovspersonerna bakom skylten hade bjudit in några av sina vänner och bekanta till Braxenparken för att grilla, picknicka och umgås. Ex-Fisksätrabon berättade att hen tänkt på en skylt i flera år, men först nu när hen flyttat härifrån blev skylten verklighet. Det var i påskas som hen berättade om sin skyltdröm för jämtlänningen som är en van skyltuppsättare. De skred genast till verket.

De spikade och målade tavlan med flera olika lager innan den till slut vitmålades. Plexiglas inhandlades och fick böjas in i en bil eftersom glasskivan var så stor. Under Eurovisonfinalen målade ex-Fiskisbon dit bokstäverna som hen först hade ritat konturer av för hand.

Under en regnig natt förra veckan kom skylten så äntligen upp. De var klara ca kl 02 på morgonen och hade lera upp till knäna.

Nu står den där för alla oss i Fisksätra. Vad tycker du om skylten? Skriv gärna en kommentar på fisksatra.ses facebook och berätta din mening!

Kärleksgåva till FisksätraNy skylt i FisksätraText och foto: YuSie Rundkvist Chou

Bookmark the permalink.

Comments are closed.