Gigantisk IKEA-möbel erövrar Fisksätra

Är det Lännboskolan som återuppstår i dopad form? Är det ett skrytbygge i miljonklassen som Nackas samlade politikerkår står bakom?

Nej, det är omtänksamt designade bostadshus, med plats för 84 nya fiskishushåll, som man kan se resa sig över de ordinarie tegel-och-plåt-kolosser som definierar Fisksätra. I över 10 år har man planerat någon form av bygge på Lännbohöjden. Efter pauser och ansvarsöverföringar, men utan överklaganden (!), kommer nu det första tillskottet av nya bostäder på över 40 år.

Med en prislapp för en 4:a på 2 325 000 kronor tillhör de en ovanligt billig prisklass för att befinna sig 15-20 minuters resväg från Stockholms innerstad. Tyvärr också för dyrt för många unga och bostadslösa som inte kan stoltsera med hundratusentals kronor i insats, MEN, fler bostäder är på gång, förhoppningsvis kommer det samråd och detaljplan som kommunen och Stena pratat om via diverse kanaler, och det lär handla om hyresrätter som hela Stockholm kan ta del av.

Fisksätra och så många andra platser fungerar bättre när det finns en blandning av hyresrätter och bostadsrätter. Jag tror/hoppas på att de hushåll som nu har köpt dessa bostäder, mer än ett år innan utflyttning, stannar och känner att Fisksätra är en bra plats att leva i, även om det ligger lite i naturen att bostadskarriärister zappar sig igenom staden.

Som sagt handlar det fortfarande om dyra priser om man jämför med resten av Sverige, men med tanke på hyresbeståndets galna kötider kan man undra vad jag hinner tjäna ihop först: 5-9 års kötid, eller 500 000 kronor på sparkontot…

//Lamin

Fisksätra Lännbohöjen

Nybyggen i Fisksätra

Bookmark the permalink.

Comments are closed.