Del 4 – SOMMAREN ÄR HÄR!

Nä, inte riktigt, men det är hög tid för de som vill att söka sommarjobb! Här kommer några tips:

Träffa arbetsgivare på mässa

Arbetsförmedlingen och Nacka kommun arrangerar varje år sommarjobbsmässan JobbEtt , där jobbsökande ungdomar kan träffa kommunala och privata arbetsgivare. I år är mässan torsdagen 17 mars kl. 17.00 – 19.00 i mässlokalerna i Nacka strand, Augustendalstorget 6. De har också en egen Facebooksida HÄR.

Sommarjobb i kommunen

Är du mellan 16 och 18 år kan du söka sommarjobb i Nacka kommun. Kommunen erbjuder jobb inom barnomsorg, restaurang, äldreomsorg, administration, skapande verksamhet, parkarbete/trädgård, bygg, kultur och vaktmästeri. Sommarjobben är uppdelade över sommaren i tre perioder, varje period är tre veckor. Får man jobb så jobbar man under en period.

Sista ansökningsdagen är 31 mars, sök HÄR.

Inflytandepilot – ett annorlunda sommarjobb

Ungt inflytande är ett annorlunda sommarjobb där du jobbar som ”inflytandepilot” tillsammans med andra ungdomar i ett projekt med ett uppdrag som ni får av kommunen. Projektet går ut på att få unga nackabor att vara delaktiga i kommunens arbete och för kommunen att få ta del av ungdomars idéer, tankar och perspektiv på olika frågor. Projektet pågår i tre veckor och avslutas med att inflytandepiloterna presenterar en rapport med förslag på hur kommunen kan utveckla sitt arbete. Läs mer och sök HÄR.

Sommarjobba för Stena

Stena Fastigheter erbjuder sommarjobb för ungdomar som bor i deras fastigheter, sök senast den 14 mars HÄR.

Du kan också söka jobb som arbetsledare för sommarjobbare, då är sista ansökningsdagen 7 mars.

Stena har också bra tips på hur man skriver ett personligt brev och cv på sin sida under ”Frågor och svar”.

Sommarjobb i Fisksätra

Få kulturpengar direkt

Det är visserligen inte ett sommarjobb, men visste du att ungdomar mellan 13 och 20 år i Nacka som vill arrangera ett kulturprojekt kan få upp till 10 000 kronor för det? Peng direkt är ett kulturstipendium för ungdomar som vill ordna ett konstnärligt eller kulturellt arrangemang.

Exempel på tidigare projekt: danskvällar, konserter, fotoprojekt och en DJ-tävling. Kravet är att det ska vara öppet för alla och ske på fritiden, alltså inte som ett skolprojekt.

Peng direkt har inget speciellt ansökningsdatum utan går att söka under hela året. Blir din ansökan beviljad får du pengarna inom tre veckor.

Mer information om hur du söker finns HÄR.

Nacka Energi har enligt uppgift några platser för sommarjobbare, kontakta dom via mail eller telefon för att få veta mer HÄR.

Har du fler tips på sommarjobb? Hör gärna av dig till oss på Fisksätra.se!
info@fisksatra.se

Text Pia W
Bild Tua W

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.