Bakom dörren i moskén på Fisksätra Alle.

Golven är täckta av grön heltäckningsmatta med små rosor på, väggarna är målade i vitt. Gardinerna är fördragna och längst väggen längst bak i lokalen står några stolar på rad avsedda för äldre människor som inte kan utföra bönritualen fullt ut. Klockan slår 15.11 och Imamen Awad försvinner i väg för bön.

Jag sitter kvar i rummet bredvid och hör bönesången och känner harmonin i rummet. Jag frågar Awad ang den digitala klockan som sitter ovanför nischen i ett lite bönehus som är placerad i mitten av rummets främre vägg. ”Tiden spelar viktig roll i islam. Vi ber, vi fastar, vallfärdar och betalar den årliga allmose skatten zekat enligt en tidtabell som förändras från dag till dag. Vi lever i en föränderlig värld” säger Awad och tillägger: ”det gör livet på denna planet till en fantastiskt och fascinerande äventyr”.

Awad säger att det finns tre viktiga saker i hans tro, det är tid, renlighet och respekt. Han menar att om man lyssnar Guds bud på dessa tre områden så löser sig mycket annat också.

Han pratar passionerat om Fisksätra och gud, en gud vi alla delar. Han pratar om att vi alla måste gå samman troende som icketroende, muslim som kristen. Vi måste tillsammans bygga Fisksätra och värna om våra olika mötesplatser.

En av dessa mötesplatserna är Mosken och alla är välkomna.

Fisksätra Moské

Bookmark the permalink.

Comments are closed.