Tack 2015 och Hej 2016!

Tack 2015 och Hej 2016!

I April 2015 startade jag sidan fisksatra.se och till min glädje och förvåning gick allt därefter otroligt fort =). Sidan blev en uppskattad kanal bland företag, organisationer och boende här i Fisksätra. Jag såg möjligheten att göra en plattform som kunde lyfta vårt område genom att sprida information om aktiviteter, föreningar, företag mm.

Under de tre första månaderna hade sidan över 2000 unika besök! När jag insåg saknaden av en plattform bestämde jag mig, detta skulle bli något stort. Detta skulle bli Fisksätras naturliga plattform, detta var något jag verkligen ville satsa på.

För att lära mig mer om Fisksätra (jag har ju bara bott här sedan 2011) satte jag mig och grävde i Bibliotekets arkiv och pratade med alla jag kunde hitta som ville berätta något. Efter mycket letande insåg jag att Fisksätras logga var otroligt svårt att hitta och ingen verkade riktigt veta hur den såg ut (ni kan läsa mer här och här) och under sommaren startade jag tävlingen Fisksätras nya logga (läs mer här).

Det var otroligt roligt att se bidragen trilla in och höra juryns diskussioner när två loggor och två slogans valdes. Vinnaren presenterades den 6 november då Fisksatra.se hade sitt första event. Eventet var ett samarbete med Folkets Hus och det kom ca 400 personer (läs mer här).

Under året har jag även tagits fram en kasse med den nya loggan på och en Fisksätrakalender. Jag tror nämligen att om vi visar att vi är stolta över att bo här genom att bära t.ex. en Fisksätrakasse så kommer folk börja fundera och fördomarna som länge följt Fisksätra kommer till slut upphöra. Självklart är det inte så lätt MEN genom att lyfta upp det positiva som finns här i vår ”by” och visa att vi trivs kommer vi en bit på vägen.

I oktober blev Fisksatra.se Fisksätra.se och idag fungerar båda adresserna.

På julafton bjöd Fisksätra.se till grillning på Holmen för att ingen skulle behöva sitta ensam och det blev en liten mysig tillställning! Jag hade även gått ut med att de som inte hade ekonomiska förutsättningar för julfirande kunde höra av sig men ingen hörde av sig men detta är något jag vill titta närmare på inför julen 2016.

Under 2015 har ca 7000 unika besöks gjorts på sidan och 31% var återkommande besökare vilket är fantastiska siffror enligt mig!

Men även då 2015 har varit ett utvecklande år finns massa att göra!

Jag vill få in alla företag och organisationer i Fisksätra på sidan. Jag vill veta vad boende/besökare värdesätter, jag vill nå fler, jag vill hitta större samarbeten och jag vill jobba för Fisksätra och de som bor här!!!

I samband med det nya året brukar många tänka att man ska förändra saker inför nästa år (börja om på nytt). Träna är en typisk grej som man lovar sig själv att börja med som sen kanske inte blir av…

Fisksätra.se har inte avgivit något löfte men jag har en tanke kring hur sidan ska kunna bidra på bästa sättet till alla boende i Fisksätra. Ett sätt jag kan bidra på är att försöka göra informativa blogginlägg och jag kommer nu under tisdagarna i januari (start 12/1) och februari inrikta blogginläggen på nystart i form av matnyttig information om myndigheter, bidrag, ekonomi, föreningsliv, osv.

Jag vill kunna ge er informationen man oftast inte får av olika myndigheter, jag vill ge er tips så ni inte missar viktig information om tex er SGI, föräldraledighet o.s.v. Sen kanske det slinker in något litet träningstips i det hela också, vem vet =).

För er som vill röra på er kan jag berätta att kommunens park- och naturenhet kommer spola isbanan på fotbollsplanen på Långrevsgatan om vädret tillåter under vecka 1-9!

Nu kör vi 2016// PMP
Fiskarhöjden i Fisksätra

Bookmark the permalink.

Comments are closed.