Visste ni att mycket i Braxenparken går att äta?

Braxenparken renoverades 2010 och Nacka kommun stod tillsammans med Stena Fastigheter bakom upprustningen för att göra parken tryggare och trevligare. Men inte nog med det, de valde också att ge oss Fisksätrabor en park med ätbara ting.

Från väster (fotbollsplanen) kan du plocka körsbärsplommon, päron, sötrönn och i öster hittar du Mandschrisk valnöt, Turkisk trädhassel, äkta kastanj, äkta valnöt, fläder och mullbär.

Braxenparken i Fisksätra

Braxenparken i Fisksätra, lånad bild av Nacka Kommun & Stena Fastigheter

Braxenparken var ett av 10 nominerade stadsbyggnadsbidrag 2011 och vann med motiveringen
”En härlig mötesplats där det finns något för alla. Ytor och redskap som lockar till aktivitet och samvaro. Mjuka, böljande former väcker upptäckarglädje. Träd och exotiska växter har planterats ut, några ger bär och nötter som är ätliga. Vatten från duscharna rinner ut i en liten bäck. Parken är fint inplacerad vid bergskärningen utmed Fisksätravägen.”

Vill du läsa mer om parkens upprustning se länkar

  1. http://www.stenafastigheter.se/om-stena-fastigheter/nyhetsarkiv/Sidor/nyhet.aspx?NewsId=26
  2. http://www.ortogonal.se/vara-uppdrag/inmatning-for-projektering-MARK-utemiljoer-parker-VA-ledningar/braxenparken-fisksatra.html
  3. http://www.nvp.se/Arkiv/Artiklar/2011/04/Braxenparken-far-stadsbyggnadspris-/

Vill du ta tillvara på Braxenparkens ätbara utbud nu i oktober ska du satsa på sötrönnen.
Rönnbär bör, precis som slånbär, tranbär och aronia, för smakens skulle helst skördas efter att den första frosten bitit bären, men tänk på att lämna bär åt fåglarna, bären utgör livsviktig föda för fåglar under vintertid.

Vill du veta mer om naturens ätbara växter & svampar kan ni klicka in på http://www.skogsskafferiet.se

TEXT PMP

Bookmark the permalink.

Comments are closed.