Välkomna på klädloppis

Hela Facebook kryllar av insamlingar för flyktingar & det kan vara svårt att hänga med i intagningsstopp & ändrade behov. Som jag förstår det så är det SÅ många som vill hjälpa till att ordinarie personal på tex kyrkan, moskén osv inte kan ta emot hjälp för de finns inte tid att administrera….

Som ni kanske vet har fisksatra.se också samlat & den 17e sep slutar vår insamling. Eftersom så många ställen har intagningsstopp så har vi bestämt att sälja kläderna vi fått in & istället för att ge kläder kommer vi ge pengar till de organisationerna som behöver. På det här sättet kan vi bidra till matkassar, nya underkläder & kanske ett SL-kort till de som behöver MEN det är inte bara flyktingar som behöver hjälp.

Vår insamling är inte enbart riktad till flyktingarna som kommer utan även till andra utsatta människor!

Vi får inte glömma de ensamstående föräldrarna som inte får ekonomin att gå ihop, papperslösa som varit här i många år & bara väntar på att få börja bidra till samhället vilket de kan när de får ett Svenskt personnr & andra utsatta grupper.

Vi kommer sortera, diskutera & strukturera det vi fått in i två olika kategorier, sälja & skänka.

Idag går lite av insamlingen till Fryshuset som låter flyktingar sova i deras salar & jag åker nu dit med sovsäck, reselakan, skor & en blodtrycksmätare.

Vi har även bestämt att lämna saker till utsatta mammor & där finns ett stort behov av allt! Allt från bebis till tonåringar.. Leksaker , sänglinnen, allt möjligt är välkommet!

Jag älskar allas engagemang men vi får inte fastna i att bara en grupp behöver hjälp, det är många som kämpar där ute!

Välkomna på klädloppis nu på söndag, 20 sep 2015, i kvartersgården på Fisksarhöjden, Fisksätra mellan 12-16.
Vi har fått in riktigt fina kläder & du kan lämna in under morgondagen också =)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.