Nu kör vi igång 2018.

Jag är uppvuxen i Fisksätra. Jag har gått på gatorna som tonåring och drömt om framtiden, jag har lekt burken, cyklat mellan höghusen, byggt kojor,  gått genom allén och lyssnat på min favoritmusik en sommarkväll,  jag har känt lukten av de nyklippta gräset nere på fotbollsplan när vi haft hemmamatch. Förväntningarna byggdes upp om att vinna. Jag har grillat nere på Holmen och badat i Lundsjön. Fisksätra kommer att vara en annan plats om hundra år. Allt är pågående och föränderligt.  Vad har du för berättelse? Vad är Fisksätra för dig?

Nu kommer Fisksätra.se igång på allvar igen. Det kommer att komma många intressanta reportage. Det kommer fortfarande att finnas matnyttig information om sådant som händer i Fisksätra.

Först ut är en intervju med den världskända fotografen Anders Petersen. Tillsammans med producenten Angie Åström kom de till Fisksätra som en del i Ett projekt som går under namnet ”Stockholm.” De har fotat på flera platser bl.a  Alby, Fisksätra, Fittja, Rinkeby, Södermalm, Kungsholmen, Nobelfesten, Gröna Lund.

Detta kommer längre fram att bli en utställning på Liljevachs och två fotoböcker.

”…det handlar om människor, olika typer av människor, deras förmåga eller oförmåga att relatera till varandra och kommunicera, gemenskapen, brist på gemenskapen och allt sådant. Som är liksom en del utav våran civilisation, vår identitet som vi brottas med dagligen.” 

Denna intervju kommer att publiceras idag kl:16:00. Välkomna! Håll i er nu kör vi!

//Jonny Holmberg

lägenhet i Fisksätra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.