Futebol da’ força

Tidigare i veckan var Fisksätra tjejerna från Futebol Da’ força i DN. Futebol Da’ força drivs av eldsjälen Cecilia Andre’n Nyström och finns på flera platser.

Det hela startade när Cecilia fick möjligheten att vara fotbollstränare när hon var fjorton och kände att detta var något hon tyckte om. Det ledde henne vidare till

Moçambique och Zambia och tanken föddes om hur man genom fotboll kan stärka tjejer och jobba för allas lika rätt. Det blev en tanke som tillslut tog Cecilia hela

vägen till Idrottsgalan på SVT där hon med Futebol Da’ força van priset årets peppare som delades ut av prins Daniel.

– Genom fotbollen blev jag sedd, fick vara mig själv och vara med i ett lag där jag spelade roll och var viktig. När min tränare frågade mig om jag ville bli ledare så kändes det väldigt naturligt att skapa samma plats till andra tjejer som jag fått. Jag vill att mina tjejer ska tro lika mycket på sig själva som jag tror på dem. Hur ska jag få dem att tro att deras drömmar är möjliga? Säger Cecilia Andrén Nyström.

I Fisksätra som är en av många platser där Futebol da’ força drivs är Lina Lindfors tränare. Hon jobbar även på Folkets Hus.

-Jag tror att det är jätteviktigt för tjejerna att komma ut och träna. Det ger den energin som behövs för att man ska orka med allt ting som ska klara när man är ungdom idag. Säger hon.

 

På folkets hus har man också tagit ett steg för att stärka tjejer och kvinnor genom att Torsdagskvällar är vigda endast för kvinnor och tjejer. Det kommer finnas möjligheter att prova på  folkets hus har aktiviteter med start 2.a februari.

Här är länkar till artikeln och SVTs Idrottsgala.

thumbnail_IMG_0434

 

 

DN http://www.dn.se/sport/nar-vi-pratar-om-fotboll-kan-vi-starka-tjejers-rattigheter/

Idrottsgalan: http://www.svtplay.se/video/11934370/idrottsgalan/idrottsgalan-16-jan-20-00?start=auto

– Vår vision är en värld där alla har lika rättigheter och möjligheter. Det är fullt möjligt. Det är ett val vi gör om vi vill att människor ska ha lika mycket värde i praktiken och ha samma möjligheter oavsett förutsättningar. Det är ett val som vi aktivt kan verka för eller välja att inte verka för. Cecilia Andre’n Nyström

//JH

Bookmark the permalink.

Comments are closed.