Rosa Stationen

Refugees welcome öppnar mötesplats i Diselverkstaden.

Under hösten drev de med hjälp av ett stort engagemang från många nackabor ett transitboende på Nobelberget. Nu tar Refugees Welcome Stockholm nästa steg i sitt engagemang för flyktingar och öppnar Rosa Stationen – en mötesplats i Dieselverkstaden för integration med nya och etablerade svenskar.

Varje onsdag mellan kl. 17 – 21 kommer det att finnas språkhjälp i form av språkcafé, juridisk rådgivning, samhällsinformation och aktivitetsförmedling. Barn är välkomna att leka och umgås med varandra i den bemannade lekhörnan.

Den som känner för att bidra till någon av verksamheterna, eller kanske bara ta en kopp kaffe med en ny vän på språkcaféet, är välkommen!

Rosa Stationen är särskild intresserade av att nå fram till asylsökande, nyanlända, SFI elever m.flera.

Läs mer på RWS’s hemsida här eller kontakta Volontär i Nacka
Varmt välkomna till en möteplats som är öppen för alla!

TEXT: Pia.W

Bookmark the permalink.

Comments are closed.