Maryam och Maria

Från den 30 november har man kunnat gå in på Fisksätra bibliotek för att se en julkrubba som bygger på ett initiativ från Abrahams Barn. Abrahams Barn är en verksamhet inom Sigtunastiftelsen med fokus på kulturmöten och konfliktförebyggande arbete.

Förkolor och skolor har kunnat ta del av krubban och lyssnat till berättelsen om Jesu födelse så som den berättas i Bibeln och Koranen. Jag fick nöjet att själv prata med en förskoleklass som varit för att lyssna på berättelsen och häpnades över deras inlevelse och glädje när det berättade om Maryam och Maria.

Om du också vill ta del av krubban som gestaltar Maria / Maryam så får du skynda på då krubben står kvar till och med den 18 december på biblioteket i Fisksätra.

//PMP

julkrubban i Fisksätra Bibliotek

Bookmark the permalink.

Comments are closed.