Har du möjlighet?

Det värmer mitt hjärta att veta att så många engagerar sig för andra. Jag vet inte om engagemanget är exceptionellt stort just här i Fisksätra, men en sak vet jag, vi är många som vill hjälpa till. Det gör dock ont i hela kroppen när jag tänker på att behovet av hjälp är så extremt stort just här.

Man räknar med i dag att ca 200’000 barn lever i barnfattigdom i Sverige. Att leva i barnfattigdom innebär att förälderna lever under normen för levnadsstandard. De är barn i familjer som har små eller inga marginaler alls, alltså med en inkomst under den gräns som EU definierat som fattigdom, dvs under 60 procent av landets medelinkomst (under 5800kr netto/mån (Sveriges medelinkomst är brutto 248’690kr/år))

Kan man hjälpa och hur ska man då hjälpa dessa familjer som efter de betalat de normala räkningarna så som hyra, barnomsorg (om de ens kan det) har några få hundralappar kvar att leva på?!

Självklart kan man hjälpa och jag uppmanar dig att också göra det!!!

I Fisksätra finns kyrkans verksamhet ”Källan”. Källan-Fisksätra Råd och Stödcenter finns i Fisksätra kyrka och är ett samarbete mellan Stockholms Stadsmission, Nacka församling, Muslimernas förening i Nacka och St Konrads katolska församling, så det spelar absolut ingen roll vilken tro du tillhör eller om du är icke troende för att få hjälp där, du kan dessutom vara helt anonym.

För dig som inte är i behov av deras hjälp utan istället har möjligheten att hjälpa finns flera alternativ och det alternativet jag förespråkar är att bidra till deras utdelning av matkassar. Gåvor till matkassarna tas emot torsdag förmiddag jämna veckor med start 3 september. De önskar främst torrvaror så som pasta, ris, konserver, olja, bröd, hygienartiklar.

Om du inte har möjlighet att komma iväg till affären för att handla eller inte har tid att komma förbi kyrkan torsdag förmiddag jämna veckor, så gör jag det gärna åt dig! Jag vill med fisksatra.se bidra till ett bättre Fisksätra och att kunna underlätta för alla stressade själar där ute och ge dig möjlighet att trots ditt fulla schema kunna bidra till välgörenheten i Fisksätra. Om du vill ha min hjälp att hjälpa maila info@fisksatra.se eller sätt över en peng varje månad på Handelsbanken clearing 6906 konto 932 277 438 MÄRK med MATKASSE och NAMN. Jag kommer redovisa inköpen här på bloggen varje månad så du ser att dina pengar går till rätt sak!!!

Men det finns ju fler organisationer/människor som jobbar för att hjälpa andra, inte bara kyrkan. En engagerad Fisksätrabo vid namn Rosie Perman har en kompis som startat en kvinnojour. Många utsatta kvinnor kommer dit utan kläder eller något annat, vissa kommer bara i strumporna och med barn utan knappt något på sig. Så om du har hela och rena kläder & leksaker du inte längre använder är det perfekt att lämna dem till Rosie som ser till att de kommer rätt! Om du vill skänka något till de utsatta mammorna mailar du r.perman@hotmail.com

Och ja, nu tycker nog många av er att jag är tidigt ute men om 4 månader är det julafton och många föräldrar har inte möjlighet att ge sina barn julklappar. För många är julen en stor ångest och även här kan du nu hjälpa!

Den 4 dec är det tomteverkstad i Fisksätra kyrka. Då kan du skänka varor till matkassar eller köp en /flera julklappar till de barnen som annars inte får några. Mitt tips är att redan nu börja spana på REAN och se vad du kan hitta för fint att slå in i jul =)

Om du känner att du har ekonomisk möjlighet men inte tid maila mig så köper jag åt dig! Om du vill ha min hjälp att hjälpa maila info@fisksatra.se eller sätt över pengar på Handelsbanken clearing 6906 konto 932 277 438 MÄRK med JULKLAPP och NAMN. Jag kommer redovisa inköpen här på bloggen den 4 dec 2015.

Har du inte möjlighet att bidra ekonomiskt, bidra med din tid.

KÄRLEK åt FOLKET <3
PMP

Tips titta på detta
http://www.ur.se/Produkter/186480-UR-Samtiden-Att-leva-i-miljonprogrammet-Fattigdom-bland-barnfamiljer

Bookmark the permalink.

Comments are closed.